Ultra fuktig og smakfull bringebær og sitronkake!

Ingredienser

230 gram usaltet smør, ved romtemperatur
3,5 dl sukker
0,5 dl brunt sukker
1 ss sitronskall
1 ts vaniljesukker
4 store egg, ved romtemperatur
6 dl hvetemel
1 og 1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 dl kopp helmelk
1,5 dl rømme
1,5 dl kopp ferskpresset sitronsaft
6 dl ferske eller frosne bringebær, hvis du bruker frosne, må du ikke tine først
2 ss hvetemel tilsatt 1 ts bakepulver


Sitronkremost frosting:

225 gram kremost, litt mykere enn romtemperatur

10 ss usaltet smør, litt mykere enn romtemperatur
9 dl melis, mer om nødvendig
2 ts fersk sitronskall
1 ss fersk sitronsaft
1/4 ts salt
2 ss rømme


Bruksanvisning


Forvarm ovnen til 180 grader. Klargjør 2 stk kakeformer (22-24 cm) med bakepapir og stekespray. Evt. smør formene med smør.


Miks smør, sukker, sitronskall og vaniljesukker på middels hastighet, til den er lett og luftig, ca 5 minutter. Tilsett eggene, en om gangen. Sett til side. Visp sammen kakemelet, bakepulver, natron og salt, i en egen bolle, og bland godt og jevnt. Tilsett den tørre blandingen i de våte ingrediensene og bland på lav hastighet til alt såvidt er blandet. Tilsett melk, rømme og sitronsaft; vend forsiktig ingrediensene inn i blandingen, pass på å ikke overmikse. Sett til side.

Bland 2 spiseskjeer med bakepulveret, vend bringebærene forsiktig med blandingen. Tilsett halvparten av bringebærene i røren og vend forsiktig inn med en slikkepott. Igjen, sørg for ikke å blande for mye! Fordel røren jevnt i de to kakeformene og stek i 35 til 40 minutter, eller til toppene er faste og litt gyldne. La kakene avkjøle seg i kakeformene i 10 minutter, løsne forskiktig med en kniv rundt kantene, og vend dem deretter ut på en rist for å avkjøle helt. Mens kakene avkjøles, kan du lage ostekremen.

Sitronkremost:


Visp kremost og smør på medium hastighet til de er lette og luftige, ca 3 minutter. Reduser hastigheten til lav og tilsett gradvis sukkervarer. Tilsett sitronskall, sitronsaft og salt. Øk hastigheten tilbake til middels og bland den til kremet, ca 2 minutter. Tilsett rømme og fortsett å slå frostingen til den er veldig lett og luftig, ca 2-3 minutter. Hvis frostingen virker for tynn, tilsett litt mer sukker, start med en spiseskje om gangen; Hvis frostingen ser ut til å bli tykk, tilsett litt mer rømme, en spiseskje om gangen.


Når kakene er helt avkjølte, legg første kakebunn på et kakefat; fordel ostekremen på toppen og sidene. og deretter et lag med bringebær. Plasser den andre kakebunnen forsiktig på toppen av kremen med bringebærene og trykk veldig lett ned for å forsegle dem sammen. Plasser den halve kaken i kjøleskapet i 20 minutter, fortsett deretter med å smøre ostekrem på kaken. Avkjøl kaken i ytterligere 20 minutter før du pynter den med friske bringebær!