Sesongens friskeste

Bær & Frukt

Sundt & godt

Bringebær, solbær & rabarbra

 

– De solbærene vi dyrker i dag, inneholder flere ganger så mye c-vitaminer og antioksidanter som de sortene vi dyrket for 30 år siden, og så har de en mye mildere og søtere smak.

Solbær inneholder store mengder C-vitamin, nesten dobbelt så mye som appelsiner og inneholder mye vitamin E. Både E- og C-vitamin er såkalte antioksidanter som bidrar til å nøytralisere frie radikaler i kroppen, og dermed hindre at cellene skades.

– Under andre verdenskrig anbefalte britiske myndigheter alle å plante solbærbusker i hagen for å sikre befolkningen livsviktige vitaminer vinteren igjennom.

Og vil du holde deg sunn og frisk gjennom mørketiden, er det ennå ikke for sent å fylle fryseren med saftige bær fra Dusgard!

 

Rabarbra

 

Rabarbra er SUPERMAT! Den er syrlig og kan benyttes i alle retter hvor sitron inngår i oppskriften.

Saft/lemonade: Rabarbra blir til fantastisk forfriskende saft, eller hvorfor ikke bare snitte noen skiver og putte oppi et iskaldt glass vann? Det slår sitron en høy gang!

Som sitronjuice: Faktisk benytter vi gjerne rabarbra som syre-tilsetter i matlaging istedenfor sitron. Jeg kjører rabarbra i juicemaskinen og får den deiligste syre å tilsette maten. Holdbarheten på juicen er svært god fordi den er så syrlig, (syre er jo en av de mest benyttede konserverings metodene vi kjenner) og den holder derfor en evighet i kjøleskapet i et tett glass.

Rabarbrakake: Det fungerer like fint å benytte rabarbra istedenfor eple i kaker. Man kan lage mos av rabarbraen og benytte som krem som blandes i røren eller i en pai, eller snitte den å ha den rett i kakerøren, akkurat som eple altså.

Rabarbra er en fantastisk grønnsak som har mange gode helseeffekter – og på Dusgard tilbyr vi herlig rabarbarsyltetøy og rabarbrasaft. 

Foredlet

Saft, syltetøy, saus & gele

 

Her på Dusgard produserer vi vår egen saft, sauser og geléer av solbær, rabarbra og bringebær. Produkter som smaker herlig og som er sundt året rundt.

Se utvalget i nettbutikken eller møt opp på Bondens marked hvor vi deltar.

Kvalitet fra naturen

La oss inspirere deg

Herlige oppskrifter med solbær

Solbær & Eplekake

ca 300 solbær

3 epler
kanel
100 g mandler
2 dl brunt sukker (eller ca 1 dl fruktose)
2 dl havregryn
ca 200 g smør

Dekk en liten, smurt pai- eller kakeform med eplebåter og solbær. Strø over kanel og mandler. Ta like deler sukker, havregryn og smør, og elt dette raskt sammen til en deig som du fordeler over eple- og solbærblandingen. Stek på midterste rille ved 200 grader i ca 30 minutter, eller til overflaten er gyllen. Servèr gjerne med is.

Solbærsuppe til hverdags

500 g rensede solbær

1 dl sukker
1 dl vann
½ ts finhakket, frisk ingefær
saften av en lime

Kok opp sukker og vann til sukkerlake. Kjør sukkerlake, solbær, ingefær og limesaft i en blender/mikser. Sil suppen og sett kald. Server med en skje creme fraiche eller vaniljekesam. Oppskriften er nok til 4 personer.

 

Solbærsmoothie

2 dl solbær (gjerne frosne)

1 banan
2 dl yoghurt naturell
½ dl eplejuice eller vann

Kjør alt i en blender.
Server i dessèrtskåler og strø gjerne litt revet mørk sjokolade over. Oppskriften er nok til 4 personer.