Rett fra biene
Dusgard honning
Honning inneholder viktige vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter – næringsstoffer som kroppen trenger. Ved å bytte ut sukker med honning i matlaging, får du med næringsrike stoffer på kjøpet
perfekt til bakst
Honning eller sukker?
Har du lyst til å erstatte sukker med honning, men er usikker på hvordan du gjør det? Det er enkelt å erstatte sukker med honning – slik gjør du:
En enkel huskeregel er at du kan bruke 10 % mindre honning enn sukker – dette fordi honning er søtere enn sukker.
Eksempel:
100 g sukker = 90 g honning
1 ss sukker = 2 ts honning
Honning kan brukes til mye mer enn som søtning i te, prøv honning som søtning på frukt og bær (spesielt god på jordbær), i marinader, sauser, dressing, bakst og som et grunnleggende tilbehør på ostefatet.
Tips!
Om du bruker honning i bakst kommer gjæringen raskere i gang. Baksten blir derfor luftigere og saftigere.


Kvalitet fra naturen
La oss inspirere deg
Foredlet
Vår honning
Her på Dusgard produserer vi vår egen honning. Produkter som smaker herlig og som er sundt året rundt.
Se utvalget i nettbutikken eller møt opp på Bondens marked hvor vi deltar.
Herlige oppskrifter med honning

Honning bruscetta med geitost/chevre
2 ss Dusgard honning
20g valnøtter
4 skiver surdeigsbrød
150g kremet myk geitost naturell/ Chévre
3 kvister med frisk timian
Salt & pepper
Skjær 4 gode skiver med ferskt surdeigsbrød og og rist dem lett i en brødrister. Legg skivene på et ildfast fat. Skjær opp den myke geitosten / Chérvre i tykke skiver og legg på skivene. Kutt valnøttene i grove biter og rist dem raskt en en stekepanne på middels varme.
Gratinér Chévre skivene under varmt grillelement til osten såvidt begynner å smelte. Ta skivene ut av ovnen og strø valnøtter og timian over. Tilslutt heller du honningen over skivene i en fin tynn stråle. Smaksett med pepper og salt etter eget ønske. Voila!
Honning & Hvitløksmarinade
2 ss Dusgard honning
3 fedd hvitløk
2 ss ingefær, frisk
2 stk sitron
2 ss olivenolje
1 ss soyasaus
2 ts sukker
Salt & pepper
Press hvitløksfeddene i en hvitløkspresse. Skrell ingefæren og riv deretter med et fint rivjern til du har 2 spiseskjeer. Press saften av sitronen, og bland sammen honning, olivenoljen og soyasaus i marinaden. Tilsett litt pepper og sukker. Smak til med litt salt!
Marinere fisk eller kylling i 2-4 timer i kjøleskap, og/eller pensle på slutten av grillingen!


